Eemi Vaherlehto, Vaunukangas
191

Uuden sukupolven päätöksentekoa

Olen 18-vuotias opiskelija ja yrittäjä Tuusulan Vaunukankaalta.

Uuden sukupolven päätöksentekoa

Olemme haastavassa tilanteessa; kunnan talous on lähes kriisitilassa, rakennushankkeet kuten koulut laahaavat myöhässä ja kuntalaisten hyvinvointi ja tyytyväisyys kuntaan on koetuksella.

Lähdin ehdolle kuntavaaleihin, sillä mielestäni valtuustoon tarvitaan tulevaisuuden näkökulmia. Kuntapolitiikan yksi tärkeimmistä tehtävistä on luoda kunnasta koti, joka on elinvoimainen ja viihtyisä; sellainen johon halutaan muuttaa ja jossa halutaan asua. Tuusulan tulee olla tulevaisuudessa vetovoimainen kunta, joka hyödyntää potentiaaliaan aivan Helsingin sykkeen tuntumassa. Tämän kehityksen tekemiseen tarvitaan mukaan nyt myös meidän sukupolvemme. Tuleville sukupolvillehan tulevaisuuden Tuusulaa rakennetaan.

Tulevien vuosien aikana tulee Tuusulassa laittaa kuntatalous kuntoon, kehittää Tuusulan sivistystyö maamme parhaaksi ja luoda urheilukeskuksesta Uudenmaan vetovoimaisin liikunnan keskittymä pohjois-Tuusulan liikuntapaikkoja unohtamatta.

Kuntatalous: Tuusulan tulee vakauttaa taloutensa tehostamalla palveluitaan. Kunta- ja kiinteistöverojen korotusten tulisi olla viimeinen vaihtoehto talouden tasapainotukseen ja kunnan tuleekin aktiivisesti etsiä keinoja jokaisen kunnan yksikön toiminnan tehostamiseen, jotta kustannukset eivät karkaa käsistä.

Sivistys: Tuusulan tulee olla Suomen johtava kunta sivistyksen palveluiden tarjonnassa ja laadussa. Tuusulassa on yksi maan hienoimmista museo keskittymistä, laadukas perusopetus ja toisen asteen koulutus sekä laajat aikuisopetus ja kulttuuripalvelut. Näitä palveluja tulee kehittää entistä laadukkaammiksi ja entistä useampaa kuntalaista palveleviksi.

Liikunta: Tuusulan urheilukeskuksella on valtava potentiaali kehittyä Uudemaan vetoivoimaisimmaksi liikunnankeskittymäksi. Urheilukeskuksen laajentuva lajikirjo ja loistava sijainti mahdollistavat tämän kehityksen, joka palvelee koko Tuusulan vetovoimaa. Tämän lisäksi liikuntamahdollisuuksia ympäri Tuusulaa tulee parantaa niin kylissä kuin pohjoisen kuntakeskuksissakin.

Eemi Vaherlehto
Vaunukangas