Esa Ukkola, Riihikallio
188

Ensin tarvitaan sivistystä

Olen 55-vuotias apulaisrehtori ja aluejohtaja Riihikalliosta.

https://www.facebook.com/ukkolanesa 

Meillä on jotakin yhteistä

Uskon lähidemokratiaan ja tiedän, että se toimii. Kunnissa on osattu tasapainottaa palveluihin käytettävät eurot. Nykymuotoinen sote-uudistus veisi tasapainottamisen kunnallisen demokratian ulottumattomiin. Mukana menisivät myös nykyiset eurot ja lisää euroja hallinnon rakentamiseen. En lupaa asioita, joita en yksin päätä, mutta lupaan tehdä parhaani, että sivistyspalveluiden laadusta ei tätä hallintohäkkyrää höylätä.

Talous

Palvelujen sujuvoittaminen, palveluverkon kehittäminen ja uusien tuotantotapojen etsiminen, ei ole leikkaamista, vaan palveluiden parantamista. Tehokkain tasapainottaja on kassassa oleva raha. Rahaa tulee vilkkaasta elinkeinoelämästä ja tonttimyynnin kautta kasvavista verotuloista. Maanhankinta ja kaavoitus ovat yhteispeliä, ei pakkolunastuskortin vilauttelua.

Liike on lääke, talouteenkin

Tuusulassa on väljyyttä. Reitit ja luontoyhteydet on piirrettävä kaavaan alkuvaiheessa. Esimerkiksi nostan Hyrylän urheilukeskuksen ja Rykmentinpuiston kehityksen. Ampumahiihtostadionin hiihtomahdollisuuksineen on säilyttävä, aluetta ei saa kaavoittaa tukkoon. Rykmentinpuistosta on tullut tuhansien kävijöiden lähiluonto ja luontoliikuntatapahtumien paikka.

Iso ulkotekojää maksaisi itsensä terveysvaikutuksina takaisin.

Palvelut

Investoinneista pitää tehdä päätöksiä tai korjausvelka kasvaa. Kunnan kehittyessä palveluverkonkin pitää kehittyä. Laatua ovat hyvä vuorovaikutus, hyvinvoivat ammattilaiset sekä terveet ja toimivat tilat. Jokaisella tuusulalaisella lapsella on oikeus näihin. Digitaalisten ympäristöjen kehittämistä on jatkettava. Varhaiskasvatuksessa yksityinen ja kolmannen sektorin tuotanto täydentävät kunnan palveluja.

Mihin sitoudun

Sitoudun etsimään ihmisten väliltä yhdistäviä asioita. Sitoudun arvostavaan keskustelutapaan. Lupaan neuvotteluosaamista ja sitkeyttä tavoitteiden edistämisessä.

Esa Ukkola
Riihikallio