Laura Åvall, Riihikallio
199

Tavoitteena parempi Tuusula

Olen 36-vuotias, Helsingin pormestari Jan Vapaavuoren poliittinen erityisavustaja. Asun Tuusulan Riihikalliossa.

Lue lisää www.lauraavall.fi

Intohimona yhteisten asioiden hoitaminen, tavoitteena parempi Tuusula

Hakiessani ehdokkaita kuntavaaleihin, moni pohtiva kysyi, miksi itse jaksan toimia kuntapolitiikassa. Voisihan sitä vapaa-ajallaan panostaa muuhunkin. Syitä on toki monia, mutta yksi niistä on ylitse muiden. Haluan pystyä sanomaan lapsilleni, että ainakin yritin tehdä kaikkeni, jotta maailma olisi heitä varten parempi.

Tämän päivän nuorille on luvassa paljon hurjempaa kyytiä, kuin oma sukupolveni on kokenut. Vaikka enemmistö pärjää hienosti, kuilu hyvinvoivien ja entistä huonommin voivien lasten ja nuorten välillä kasvaa. Meillä ei ole millään mittarilla mitaten varaa menettää yhtään nuorta. Tämän lisäksi emme voi korvata talouden kestävää hoitoa velanotolla tai jättää taistelua ilmastonmuutosta vastaan seuraavien sukupolvien harteille. Meidän tämän päivän aikuisten ja päättäjien on toimittava.

Minulle tärkeintä kuntapolitiikassa on alusta asti ollut koulutuksen puolta pitäminen. Hyvinvointimme sekä mahdollisuuksien tasa-arvon vaaliminen pohjaavat laadukkaaseen varhaiskasvatukseen ja opetukseen. Teen jatkossakin työtä sen eteen, että Tuusulassa on terveet ja turvalliset koulut ja päiväkodit, motivoituneet ja osaavat opettajat sekä riittävät resurssit innostavan ja sisällöllisesti rikkaan opetuksen toteuttamiseen. Haluan, että jokaisella lapsellamme ja nuorellamme on menestymisen mahdollisuudet niin tänään kuin tulevaisuuden kotikunnassamme.

Näillä yhdistyksemme nettisivuilla voit tutustua niihin demokratian sankareihin, jotka uskalsivat sanoa ehdokkuudelle kyllä. Joukossamme on niin ensimmäistä kertaa valtuustoon pyrkiviä kykyjä, kuin kokeneita konkareita. Jokaisella meistä on annettavaa vahvemman, toimivamman ja paremman Tuusulan rakentamiseksi. Olethan meihin yhteydessä? Vaikka emme voi nyt kohdata vaaliteltalla, voimme silti vaihtaa näkemyksiä tuusulalaisille tärkeistä teemoista.

Seuraavien vuosien aikana ratkaistaan, miltä koronapandemian jälkeinen kotikuntamme näyttää ja tuntuu. Olennaista on valita valtuustoon päättäjiä, jotka ottavat rohkeasti kantaa ja pohjaavat päätöksentekoaan enemmän tulevaisuudenuskoon kuin vastakkainasetteluun ja pelotteluun.

Politiikalla voi muuttaa maailmaa sekä luoda mahdollisuuksia. Mutta yhteisten asioiden hoito on sekin taito- ja joukkuelaji. Siksi kannattaa äänen antaessaan arvioida paitsi ehdokkaan mielipiteitä, myös hänen kykyään ja motivaatiotaan saada aikaiseksi.

Näiltä sivuiltamme löydät 13 mainiota ehdokasta, joista voi mennä takuuseen. Tästä tiimistä olen ylpeä.

Laura Åvall
Riihikallio
Tuusulanjärven Kokoomuksen puheenjohtaja